Volvo 264 GL

 

 

Alla texter och bilder skyddas av upphovsrätt och får inte användas utan tillstånd.

Dubbelerics garage

- en plats för klassiska bilar

 

 

 

Volvo 264 GL 1976

 

 

 

I slutet av år 2014 köpte vi en Volvo 264 GL 1976 - en välbevarad originalbil som ännu inte hade rullat 3 000 mil. Tack vare det låga miltalet och god omvårdnad av tidigare ägare var den i ett utmärkt originalskick. Att sätta sig i den var som att kliva in i en tidsmaskin - till sommaren 1976 och dagen då den rullar iväg från Volvohandlaren!

 

Bilen levererades ny av Ernst Nilson AB den 9 juli 1976 till en herre i Skärholmen som valde att använda den ytterst sparsamt: de första 18 åren rullade den ca. 2 000 mil. Därefter hade den två ägare i Småland och en i Stockholm som under totalt 20 år endast körde ca. 800 mil - mesta tiden stod den avställd.

 

I samband med att vi tog över bilen fick den en ordentlig genomgång, bl.a. rengöring av bensintank, ny bensinpump, nya tändkablar och batteri, justering av tändningen och en rekonditionering. Under vår tid lät vi åtgärda en del lackskador samt förbättrade tändningen vid varmstart. Och så fick den fyra friska däck.

 

Vi körde sparsamt med Volvon till en del bilträffar i Stockholmstrakten, bl.a. Ö-resan på Lidingö april 2015, Motorhistoriska dagen juni 2015 (Stockholm-Sollentuna) och Motorhistoriska Sällskapets jubileumsrally augusti 2015 (Mariefred-Hallstahammar) och Klassiker-träffen på Venngarn september 2015.

 

Sommaren 2016 sålde vi bilen vidare till en samlare i Västsverige som planerar ett bilmuseum där den kommer att passa utmärkt. Det vore synd att köra mycket med en så välbevarad lågmäldare!